fitness

Vikten har stabiliserat sig

Det har nu gått några veckor sedan jag vägde mig sist, och vikten verkar ha stabiliserat sig. Jag kämpar hela tiden för att hitta balansen mellan livets olika delar, och jag måste säga att träningen hjälper mig enormt. Den hjälper mig att släppa prestationsångesten och lita på processen. Jag är helt och fullt övertygad om att så länge jag gör mina pass och följer mitt träningsprogram så kommer resultaten att komma. Vissa säger att man sålt in träning som ett mirakelmedel som botar allt, men för mig är det faktiskt lite så. Träning botar inte bara trötthet och kroppsnoja, det botar dessutom dålig sömn, jobbstress och bloggtorka. Helt amazing egentligen.

 

 • Vikt: 98,9 kg
 • BMI: 34,6 (-0,4)
 • Midjemått: 99,5 cm (-3 cm)
 • Midja/höftkvot: 0,81 (-0,2)
 • Kroppsfett: 48,5% (-0,6%)

 

Och sen när stressen minskar så kommer viktminskningen som ett brev på posten. Det börjar bli allt mer uppenbart hur starkt kopplad mig vikt är till min stressnivå. 1,1 kilo ner sen senaste vägningen för en månad sen utan att egentligen ha gått på någon diet eller räknat kcal ser jag ändå som ett bra tecken, även om jag såklart önskat att det vore mer. Men nu ska jag inte hetsa iväg, utan alla framsteg är bra framsteg. Som jag brukar tänka när jag är ute på en riktigt seg löprunda och vill gå: det finns ingenting som jag kan göra så att jag kommer fram fortare än att fortsätta göra exakt det jag gör just nu. Jag kommer aldrig komma fram fortare av att gå, och jag kommer aldrig att gå ner i vikt fortare än om jag följer planen och inte stressar upp mig. Jag ska försöka hålla kvar det här i huvudet under veckan.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Johanna
  October 29, 2018 at 13:26

  Härligt :)

  och tänk vad bra träning är för själen, att hitta ro och stressa mindre.

 • Reply
  Carina
  October 29, 2018 at 19:30

  Lycka till Emma. Gott när det vänder.

 • Reply
  Anna
  November 5, 2018 at 23:33

  Hej Emma,

  Ny bloggläsare här.
  Har följt dig i några veckor. Ville bara skicka lite pepp. Tycker du kämpar på oerhört bra, fortsätt så. Den bästa viktnedgången är den som får ta tid. Jag kämpar själv med att gå ned i vikt nu. Vägt 94 kg som mest, så jag kan känna igen mig i mycket av det du skriver. Det är en lång och kämpig väg nedåt på vågen, men det går om man vill. Har också märkt det där med hur sömnen påverkar vikten. Sover jag normalt några dygn så tycks vågen vilja ticka nedåt. Tror till och med att det är vetenskapligt bevisat, väldigt intressant ämne oavsett.

  Kör hårt och fortsätt med det du gör! Du kommer lyckas. Jag blir inspirerad av dig :)!

  Stor kram

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 8, 2018 at 15:10

   Åh tack för din kommentar! Vi kämpar på, men det är verkligen inte ltät alla gånger.

 • Reply
  Manda
  November 7, 2018 at 12:18

  Tack för att du delar med dig! Och härligt att, det känns som det vänder!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.