fitness

Vilket träningsprogram ska jag välja?

Jag kan typ inte fatta att halva hösten snart har gått. September har verkligen flugit förbi! Framförallt eftersom det vart såpass varmt fortfarande, även om vädret i övrigt har lämnat en del att önska. Mentalt är jag nog fortfarande kvar i sommaren, även om det numera är mörkt när jag går från jobbet och när jag har min löpgrupp på kvällarna. Jag har liksom inte hunnit landa i hösten, ta långa skogspromenader och göra allt det där jag brukar göra för att känna in årstiden. Istället så känns det som om jag jobbar dygnet runt, med företaget och på gymmet, och lever för helgerna som bara flyger förbi.

Jag har också funderat på vilket mitt nästa träningsprogram ska bli. Träning har det blivit väldigt skralt med det senaste, men jag har funderat, utvärderat min tillgängliga tid och kommit fram till att tre pass finns det plats för: måndag-, onsdag- och fredags-förmiddagarna. Så om man som jag vill göra allt samtidigt, hur ska man välja dessa tre pass så att det blir så kvalitativa som möjligt och samtidigt präglas av glädje? Och den viktigaste frågan; ska jag satsa på löpningen eller styrketräningen?

Jag tror faktiskt att jag just nu har bestämt mig för styrketräningen. Jag skulle gärna vilja springa milen under timman på nyårsafton, men det känns just nu ganska så långt bort, och jag är inte det minsta sugen på att ge mig ut och traggla intervaller i stormen. Däremot har jag känt en ökad längtan efter att få bli riktigt superstark, lyfta skrot och bygga lite muskler (som i sin tur kan elda på min viktnedgång). Och på tre pass i veckan finns det mängder av mer eller mindre beprövade program, så då återstår bara att välja ett och köra igång. Sen finns det ju inget som hindrar att jag slänger in en löprunda då och då, när andan faller på hehe!

Följer du något träningsprogram just nu eller kör du på känsla?

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Hanna
  October 4, 2017 at 09:01

  Jag kör på känsla. Men fokus är som alltid på styrka, framförallt explosiv styrka då jag verkligen vill och måste bli snabbare.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 5, 2017 at 05:41

   Ah explosiv styrka är något jag typ aldrig har kört, låter kul! :D

 • Reply
  Johanna
  October 4, 2017 at 13:26

  Jag kör mycket på känsla, men tänker mig några nyckelpass som jag vill få med varje vecka, men inte i någon speciell ordning, och så fyller jag på efter vad jag känner för. Nu har jag Vasaloppet som mål så då blir det ju så klart mer fokus på träning för det :)

  Lycka till med din träning :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 5, 2017 at 06:21

   Smart tänkt! Då blir det fritt men man får ändå lite struktur på det hela :) Lycka till med Vasaloppsträningen! :D

 • Reply
  Madelene Gustavsson
  October 4, 2017 at 16:58

  Kör på känsla nu men körde ett styrkeprogram förra hösten. Det var superkul! Har du ett specifikt mål med din träning så tror jag att det är bra att få ett program av en kunnig instruktör. Då kan man också mäta om man når målet. Mer motiverande då tycker jag. Hade jag inte haft slutbesiktning hade jag lökat och inte kört alla mina pass/inte kört lika fokuserat.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 5, 2017 at 06:22

   Håller helt med, det är verkligen motiverande att få ett mål och ett program av någon som håller ögonen på en haha ;)

 • Reply
  hopihopi
  October 5, 2017 at 16:47

  För tillfället kör jag på känsla. Inför lopp brukar jag följa program eller i alla fall köra mer strukturerat med träningen. Nu på hösten och vintern tränar jag mest det jag känner för. Mest blir det ju löpning, men även styrka, yoga, promenad…

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  October 6, 2017 at 06:51

  Jag kör mycket på känsla just nu, fast planerar att springa ett maraton i mars så snart blir det nog mer strukturerat igen!

 • Reply
  Annika
  October 8, 2017 at 16:01

  När det gäller löpning följer inga program utan kör på bara. Sen har jag mina pass jag går på i grupp. Bl a bodypump och intervallträning.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 9, 2017 at 19:34

   Åh kul! Jag kan som vanligt inte bestämma mig för vad som låter roligast ^^

 • Reply
  Trail och Inspiration
  October 9, 2017 at 12:14

  Oj! Jag kör knappt på känsla heller… Haha!
  Några löppass och vandringar har det blivit, men långt ifrån mitt “vanliga” jag… :-P

  Kram M

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 9, 2017 at 19:34

   Ja vi har båda blivit rätt så rejält uppryckta från våra gamla liv det här året, så inte så konstigt att man kommer ur fas :O saknar när jag hade tid och energi att träna varje dag!

   • Reply
    Trail och Inspiration
    October 9, 2017 at 20:22

    Verkligen, samma här. Min logiska sida inser ju varför, men den där känslomässiga är frustrerad över att energin inte är densamma… Så jäkla dumt egentligen.. :-P

    • Reply
     Emma Hällbacka
     October 9, 2017 at 20:52

     Ja, himla dumt. Men jag tror helt och hållet på att den återkommer så småningom, när man landat helt i den nya tillvaron :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.