livsstil

Lucka 22 – vinn kostillskott från Helhetshälsa!

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.

lucka-22-helhetshalsa

Nu är det snart jul, men ytterligare några grymma tävlingar har vi tid att klämma in innan dess. Idag är det Helhetshälsa som sponsrar luckan med sina bästa kosttillskott för en lugn och frisk mage i juletider.

helhetshalsa-4

Probioplex med nyttiga bakterier

Paketet innehåller tre grymma produkter. Bland annat Probioplex som är små kapslar fulla av goda tarmbakterier. Vid det här laget så vet nog de flesta att tarmfloran är absolut avgörande för att vi ska må bra och hålla oss friska, och saker som överdrivet mycket socker kan inverka negativt på den. Probioplex innehåller flera olika stammar av bakterier som ger kroppen möjlighet att bygga upp tarmfloran igen efter all julmat.

MSM är det nya supertillskottet

Ni kan också vinna MSM, som är en organisk svavelförening. MSM har blivit väldigt populärt på senare tid för sin förmåga att lugna en uppblåst och orolig mage, verka antiinflammtoriskt och boosta hårväxten för ett extra snyggt svall. Ett litet superpulver helt enkelt, som känns väl värt att testa! Vem vet vilka krämpor man kan få bort?

Svenskt havre för en extra protein

Sist men inte minst får du även med ett paket havreprotein, som blivit en ny favorit hemma hos mig. Dels gillar jag tanken på att det är gjort på svensk havre, en riktig basvara i den svenska husmanskosten. Proteinpulvret är lite, lite sött och jag kan tänka mig att det lämpar sig perfekt för bakning (om jag ändå kunde baka!) men även i smoothies, bars och liknande där de varken lämnar smak eller färg efter sig. Det enda du får är en protienboost som är bra för kroppen och snäll mot miljön, plus lite nyttliga havrefibrer för tarmen.

Du kan läsa mer om alla produkterna i dagens lucka här:

helhetshalsa-3

För att vinna ska du:

 1. Gilla Helhetshälsa på facebook!
 2. Lämna en kommentar till det här inlägget med ditt facebooknamn samt svaret på frågan “vilket är mitt bästa tips för att må bra i magen?”. Det bästa tipset vinner hela paketet med kosttillskott från Helhetshälsa, värt 640 kr!

Du har till 23.59 den 22:e december på dig att delta! Fyll i din e-post (publiceras ej) så att jag kan kontakta dig. Vinnaren meddelas den 26:e december här på bloggen, samt via e-post. Glöm inte dela inlägget med dina vänner på facebook, och gå med i julkalenderns facebookevent för att inte missa nästa lucka. Lycka till!

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Jessica Sundberg
  December 22, 2016 at 8:07 am

  jessica sundberg1 på FB.

  Mitt bästa tips är att äta något surt med bakteriekultur, som tex surkål, kimchi, yoghurt etc. Det kan neutralisera en bubblande mage!

 • Reply
  Marie
  December 22, 2016 at 11:20 am

  Att undvika mjöl! Marie Dahlberg på FB.

 • Reply
  Anna ersson
  December 22, 2016 at 11:40 am

  Skippa eller dr ner på mjölmat, är mycket frukt, rör på digmycket och håll dig inte när du egentligen behöver gå på toaletten!

 • Reply
  felicia
  December 22, 2016 at 11:57 am

  Gillar sedan tidigare!
  Drick mycket vatten – det är A och O, uteslut också allt som är halvfabrikat!

 • Reply
  Jenny Carlsson
  December 22, 2016 at 3:12 pm

  Tagga ner! Stress påverkar magen, ja hela kroppen, mycket. Bla så minskar saltsyran om vi stressar, vilket då leder till att man inte bryter ned maten lika mycket som i si tur resulterar i försämrat näringaupptag, vilket påverkar den allmänna hälsan negativt. Så, ta de lugnt 😉

  FB Jenny Carlsson

 • Reply
  Maja
  December 22, 2016 at 6:51 pm

  Försöka att inte stressa, använda sig av yoga/meditation för att tagga ner. Och ta probiotika då och då! FB:Maja Lind

 • Reply
  LUCKA 22 EMMA – 22/12 | BLOGGTÄVLINGAR
  December 22, 2016 at 7:54 pm

  […] TÄVLA HÄR […]

 • Reply
  Julianna Fredriksson
  December 22, 2016 at 8:39 pm

  Om jag har problem med magen dricker jag Proviva som lugnar ner min mage.
  Inte slarva med maten alltså äta tre gånger om dagen plus mellanmål då mår
  magen toppen. Att äta nyttig mat är också bra för att hålla balansen så man inte
  får magkatarr eller nåt annat.

  Delar tävlingen på Facebook

  Mvh Julianna

 • Reply
  Frida Elmgren
  December 22, 2016 at 8:49 pm

  Ta dig tid till minst 5 minuter per dag och kör lite Mindfullness eller Meditation. Dina stresshormoner sänks betydligt och med det så lugnar även din mage ner sig.
  Jag följer sedan tidigare Helhetshälsa på Facebook i namnet Frida Elmgren

  Önskar dig en riktigt God Jul!
  Hälsningar Frida

 • Reply
  Stina Polvi
  December 22, 2016 at 9:29 pm

  Jag försöker verkligen ta det lugnare och tänka på vad jag äter men just nu är min mage si och så ändå med en mamma på sjukhus…detta låter för härligt, det vore fantastiskt att få prova 😍😍😍

 • Reply
  Roxanne Munoz-Rytting
  December 22, 2016 at 10:39 pm

  Mitt bästa tips för att må bra i magen är att inte stressa, dricka mycket vatten och äta bra mat! Jag försöker så långt det går att välja ekologiska produkter med så lite tillsatsämnen som möjligt och sedan jag började med det mår min mage mycket bättre!

 • Reply
  Emilia
  December 22, 2016 at 10:58 pm

  När jag känner att min mage är stressad och orolig (vilket den brukar vara) så börjar jag dagen med en ordentlig, bra & även supergod frukost. Den brukar då innehålla havregrynsgröt med hemmagjord äppelmos & kanel, ett glas a-fil med linfrön & chiafrön, någon frukt, helst apelsin eller äpple, & vatten. Detta brukar få min mage att kännas betydlig lättare under dagen. Dessutom tänker jag på att andas ut ordentligt och att slappna av lite!
  Gillar på Facebook! (Emilia Blomberg)

 • Reply
  Annika Nilsson Pettersson
  December 22, 2016 at 11:01 pm

  Annika Nilsson Pettersson på facebook!

  Mitt bästa tips är mycket vatten. Sen se till att man inte äter för mycket socker – det mår ingen bra av, allra helst inte magen. Ät gärna mycket fiber, så skiter du mer – funkar åtminstone på mig 😉 Bra ruljans på magen är viktigt – och det hjälper även motionen till med.
  Så kort sagt; mer vatten, mer fiber, mer motion – mindre socker 😉

 • Reply
  Madelene
  December 22, 2016 at 11:49 pm

  Gillar på Facebook och heter Madelene Abrahamsson

  Mitt bästa tips är att stressa mindre och äta bra och helt enkelt ta hand om sig. Immunförsvaret sitter i magen och mår magen dåligt mår hela kroppen dåligt. Ett annat bra tips är att dricka aloe Vera. Jag har själv gjort det eftersom jag har dålig mage efter cellgifter och den har aldrig varit bättre. God jul

 • Leave a Reply