livsstil

Lucka 21 – vinn böcker av tidscoachen Dorotea Pettersson

Inlägget presenteras i samarbete med tidscoach Dorotea Petterson

lucka-21-dorro

I lucka 21 hittar vi ingenting mindre än 2 böcker skrivna av tidscoachen Dorotea Pettersson. Hon har alla verktyg som behövs för att man ska få koll på sina timmar och känna att man har tillräckligt, trots att vi alla egentligen har exakt lika mycket. Så inspirerande!

dorro-1

Böcker om tid, te och den magiska morgonen

I boken “5AM är ingen tidpunkt, det är en livsstil” berättar Dorotea om det magiska med att gå upp tidigt, och hur man kan använda dagens tidigaste stund, oavsett när den är, till att omdefiniera hela sitt förhållande till tid. Jag fick mig verkligen en tankeställare när jag läste boken. Jag blev till och med sugen på att försöka gå upp lite tidigare 6, eller tom 5 på morgonen! Hiskeligt tidigt enligt mig, men de få gånger jag är vaken så tidigt så känns det faktiskt annorlunda. Men det viktigaste är inte att man går upp en viss tidpunkt utan att man gör ett medvetetet val. I boken får man både ordentligt med fakta, praktiska checklistor och arbetsblad där man kan börja planera sitt eget 5AM-liv. Med i paketet får ni också boken “Tid för te”, som är en mysig lite coffeetable-bok, eller perfekt gå-bort-present till någon som man vill ge en lugn stund. Den här boken läses såklart allra bäst tillsammans med en kopp te!

dorro-2

För att vinna böckerna ska du:

Lämna en kommentar till det här inlägget där du svarar på frågan “vad önskar du att du hade mer tid till?”. Det bästa svaret vinner både “5AM är ingen tidpunkt, det är en livsstil” och mysiga “tid för te”. 

Du har till 23.59 den 21:e december på dig att delta! Fyll i din e-post (publiceras ej) så att jag kan kontakta dig. Vinnaren meddelas den 23:e december här på bloggen, samt via e-post. Glöm inte dela inlägget med dina vänner på facebook, och gå med i julkalenderns facebookevent för att inte missa nästa lucka. Lycka till!

 

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Johanna
  December 21, 2016 at 11:22 am

  Jag önskar att jag tog mig mer tid till att gå promenader bara för att det är skönt. Att göra mer saker utan krav på prestige och prestation. Måla, baka, vara kreativ.

 • Reply
  Cherie
  December 21, 2016 at 11:45 am

  Jag önskar att jag hade mer tid åt att koppa av med en bok eller film. Att på något vis kunna göra en sak utan att samtidigt ha mobil, dator osv framme. Och lika så långpromenader längst stranden 🙂

 • Reply
  Elin D
  December 21, 2016 at 11:53 am

  Jag önskar att jag hade mer tid till att hjälpa andra människor. All min tid går i princip åt till att ta hand om mig själv det är träning, sömn, mat o.s.v Jag vill så gärna hjälpa människor som har det svårt men i dagsläget finns tyvärr inget utrymme för det.

 • Reply
  Camilla Lind
  December 21, 2016 at 2:49 pm

  Jag önskar att jag hade mer ledig tid. Tid som jag kan göra bara vad jag vill med. Roliga saker, viktiga saker och nyttiga saker.

 • Reply
  Victoria
  December 21, 2016 at 2:53 pm

  Jag önskar jag hade mer tid för återhämtning. Tid för att tanka energi till resten av dagen

 • Reply
  Reach Your Goal
  December 21, 2016 at 4:09 pm

  Jag önskar mig mer tid till egen träning. Prioriterar bort mig själv lite för mycket för att jag älskar att träna andra. Men det är roligare att träna andra om man själv också orkar 🙂

 • Reply
  Clara Toll
  December 21, 2016 at 4:43 pm

  Haha oj jag vet inte om jag skulle vilja ha mer tid, och det vet åtminstone Dorotea om! Men i så fall så skulle det väl vara att ta över världen som står näst på min att-göra-lista. Tvinga alla att träna ständigt i min diktatur.

 • Reply
  Carin
  December 21, 2016 at 4:55 pm

  Jag skulle vilja ha mer tid till allt, egentligen, men kanske mest till att bara vara tillsammans med min man. Är själv väldigt duktig på att vara effektiv (och supernyfiken på Doroteas böcker!) men timmarna räcker ju inte ändå. Och då är det kvällsmyset framför TVn som får stryka på foten först, tyvärr.

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  December 21, 2016 at 5:05 pm

  Jag önskar nog att jag hade mer tid för att göra ingenting. Typ ligga i sängen och lyssna på musik. Det är en klart underskattad sysselsättningen den där att göra ingenting. Visserligen gör man något när man ligger och lyssna på musik, men you know what I mean 😀

 • Reply
  Trail & Inspiration
  December 21, 2016 at 7:42 pm

  Mer tid att höra av mig och umgås med mina väninnor! Träffar dem pinsamt sällan….

 • Reply
  Miia
  December 21, 2016 at 8:44 pm

  Mer tid till kärlek, som par 😍 Efter 2 barn har de glidit mot mamma och pappa istället för fru och man, så böcker jag kan högläsa till oss på kvällen till följd av samtal och reflektion leder mer kärlek och känslor för varandra. Ta tid för varandra, vårda kärleken ❤️

 • Reply
  Yohanna af Skovde
  December 21, 2016 at 9:07 pm

  Pyssel, träning, göra ingenting (hinner aldrig det!) och att vika kläder 😉

 • Reply
  LUCKA 21 EMMA – 21/12 | BLOGGTÄVLINGAR
  December 21, 2016 at 9:20 pm

  […] TÄVLA HÄR […]

 • Reply
  Roxanne Munoz-Rytting
  December 21, 2016 at 9:40 pm

  Åh! Jag önskar att jag hade mer tid till att bara NJUTA av min familj! Att bara kunna sitta ner, vara avslappnad och hinna tänka på hur lyckligt lottad jag är som har en underbar sambo, en fantastisk dotter och två härliga hundar.
  Tyvärr så är vår verklighet just nu stress, stress, stress. Man hinner knappt duka undan frukosten innan det är
  Dags för lunch, hundarna ska ut på promenad, stressa hem, måste handla, mer stress, måste göra middag. Nu ska dottern sova, skynda skynda så mamma hinner städa lite. Rasar i säng – sen börjar det om igen :/

  Jag hade verkligen behövt lite hjälp med hur jag ska kunna stanna upp och bara vara. Och som sagt – njuta <3

 • Reply
  Elin
  December 21, 2016 at 9:55 pm

  oj svårt att välja en sak av allt jag vill ha tid till! 😉 Men eftersom jag lägger mest krut på min familj så skulle lite egentid vara guld värt. Lite mer tid att bara vara, och göra ingenting en liten stund.

 • Reply
  Heléna Sveed
  December 21, 2016 at 11:25 pm

  Jag önskar verkligen att jag hade mer tid till att ta hand om mig själv. Jag har gått in i väggen och har samtidigt 5 barn. Sambon jobbar borta på veckorna så jag är ensam mest jämt men barnen går först och jag sätter givetvis dom först jämt, jag har egentligen aldrig tid att tänka, gråta, varva ner, slappna av eller göra något som JAG tycker om för då jag lagt barnen går jag oftast och lägger mig själv om jag inte tar en kopp te framför datorn (som nu)

 • Reply
  Marie
  December 21, 2016 at 11:34 pm

  Jag är lyckligt lottad och tycker att jag hinner med det jag vill hinna med men skulle jag få lite mer tid så skulle jag ta det lite lugnare när jag är på gymet och tränar.

 • Leave a Reply