Menu
lifestyle

Sanningen om SATC

Okej låt mig diskutera mitt favoritämne en stund, Sex and the City! Vissa tycker att serien är för ytlig, orealisktisk och feministisk. Andra, jag själv inberäknad, anser att det är just den där vardagsglamouren som är så lockande. Att äta frukost på café varje dag, träffa sina vänner på hete nyöppnade klubbar och köpa skor för 4000 kronor bara för att man känner för det. Visst fattar väl jag att det inte är något liv för en riktig människa, men i tider av dokusåpor slår fantasin tillbaka. Jag personligen är trött på alla “verkliga männikor” som låtsas vara dumma/smarta/kåta/kära i TV. Ska det vara fejk kan man lika gärna gå all the way.

Men trots att SATC är så surrealistiskt så finns det stora kokor av sanning inslängda lite varstans bland glittret och sexet. Alla karaktärerna är stereotyper men jag tror personligen att vi alla har en del av varje stereotyp inom oss, av vilka vissa är mer framträdande. I vårt lilla tjejgäng brukar jag få vara Samantha, men jag har kommit fram till att olika människor uppfattar mig på olika sätt. En ser mig som en blandning mellan Miranda och Samantha, en tyckte att jag var Charlotte och själv anser jag att jag är en blandning mellan Miranda och Charlotte, men en twist av Samantha men med Carries kärlek till skor. Detta understryker bara min teori om att vi alla har en galen sida (Sam) och en pryd sida (Char) samt en cynisk (Miranda) och en som bara längtar efter att sitta i lugn och ro under sin korkek, och prova sina skor.

2 Comments

 • Bokgalningen
  August 12, 2008 at 07:57

  Är helt såld på både serien och filmen. Det är ju just glamouren och flärden jag gillar – skit smama om den är ytlig. Det är bra underhållning!!

  Reply
 • Camilla
  August 12, 2008 at 08:34

  Du ghr så rätt, likväl som att glo på dumma dokusåpor så kan man lika väl drömma sig bort genom att se helt underbara SATC :)

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.